FOTOGRAFIE DE ARHITECTURA

Arhitectura vernaculara

Ce ar putea descrie mai bine arhitectura vernaculara decat cuvinte precum simplitate, traditie, cultura, spiritualitate? Ea reprezinta intotdeauna transpunerea directa a tuturor valorilor unei comunitati, a necesitatilor de ordin practic, spiritual, social rezultate din complexitatea stilului de viata. Numeroase exemple, precum culele oltenesti, cetatile transilvanene, locuintele de la sat sunt edificatoare. Fotografierea lor pastreaza si pune in evidenta acea armonie existenta intre om, locuinta sa si mediul care il inconjoara.

Arhitectura contemporana


Spatii si structuri optimizate conform necesitatilor societatii actuale, moderne, caracterizate mai ales de simplitatea formelor si a ornamentelor, expresii de subordonare a principiilor arhitecturale evolutiei tehnologice.

Design interior

Fotografia de arhitectura surprinde, de asemenea, si aspecte deosebite ale spatiilor interioare, amenajate intr-o mare diversitate de stiluri, reprezentative pentru o anumita perioada si locatie, ce imbraca functionalitati specifice.

Detalii

Ce ar putea descrie mai bine arhitectura vernaculara decat cuvinte precum simplitate, traditie, cultura, spiritualitate?

Profiluri urbane

Arhitectura fotografiata de la inaltime dezvaluie anumite elemente importante de constructie a cladirilor si organizare spatiala prin modul dispunerii acestora, aspecte mai greu de observat de la nivelul solului: ritmicitatea, densitatea tesutului etc., o prezentare in ansamblu a valorilor comunitatii si posibilitatilor zonei.