PROIECTARE ARHITECTURA

La Arheco Design oferim clientilor posibilitatea de a-si materializa gandurile, tratand fiecare proiect cu flexibilitate si adaptare la necesitatile acestora. Proiectarea isi are inceputul in schitarea dorintelor si continua, trecand prin diferite faze, pana la detalierea lor exacta:

Proiect de idee (S.F.) – un proiect preliminar numit si anteproiect ce presupune studiul contextului si prezentarea unor solutii de ordin tehnic si arhitectural in raport cu acesta si cu legislatia in vigoare, alaturi de o estimare a costurilor si duratei de executie a constructiei.

Proiect tehnic pentru obtinerea Autorizatiei de Construire (P.A.C.) – cuprinde documentatia de arhitectura, rezistenta si instalatii necesara autoritatilor locale pentru a da aprobarea pentru inceperea constructiei.

Proiect tehnic de executie (PT- PE) – proiectul propriu-zis (cuprinzand planuri, detalii, liste cu cantitati de materiale necesare pentru estimarea exacta a costurilor), acea parte in care beneficiarul se hotaraste sa aleaga firmele ce vor executa lucrarea.

Detaliile de executie (D.E.) – reprezinta completarea proiectului tehnic cu detalii, documentatie necesara pe parcursul construirii (detalii/modalitatile de realizare a peretilor, scarilor, balustradelor etc.)

Urmarirea executiei – necesitatea verificarii daca lucrarile de executie sunt in conformitate cu autorizatia de construire, remedierea eventualelor probleme aparute pe parcurs.

Incepandu-si activitatea din 2004, biroul a realizat de-a lungul timpului o mare diversitate de programe arhitecturale: de la simple casute de vacanta si vile la cladiri de apartamente, birouri si centre comerciale.